Spring til indhold

Destination NORD sætter alle sejl til for at tiltrække danske og internationale erhvervsdelegationer, som søger inspiration om grønne energiteknologier, en fleksibel forsyningsmodel og et unikt industrisamarbejde

Port of Aalborg, Test Center Østerild, Eurowind Energy, GrønGas, Green Hub Denmark, Aalborg Universitet, Aalborg Portland, Business Region North Denmark med flere – aktørerne i det nordjyske energimiljø er mange, og deres samarbejde er stærkt forankret i ikke mindst det nordjyske erhvervsfyrtårn CO2vision.

Nu vil erhvervsturismeorganisationen Destination NORD gøre energimiljøet til juvelen i en strategisk satsning på at tiltrække delegationer fra den globale industri og de politiske beslutningstagere.

– Det er helt oplagt at udnytte regionens erhvervs- og forskningsmæssige styrkeposition inden for grønne energiteknologier som eksempelvis CO2-fangst, forbrænding og alternative energikilder til at arbejde målrettet for at gøre Aalborg og Nordjylland til dørtrin for delegationer fra ind- og udland, siger Helle Gehrt Winther, der er project manager i Destination NORD.

Skal accelerere udviklingen
Opgaven bliver at håndtere internationale henvendelser og delegationer, trække flere konferencer til og samtidig sætte endnu mere fart i udviklingen af den grønne industriklynge i Nordjylland.

– Der er et kæmpe potentiale for at tiltrække købestærke erhvervsturister, enten i delegationer eller i helt stor volumen i form af konferencer. Det vil skabe omsætning hos hoteller, venues og restauranter og derudover styrke de lokale virksomheder og vidensmiljøer, der får adgang til ny viden, netværk og forretningsmuligheder, uddyber Helle Gehrt Winther.

Hun peger på, at indsatsen på sigt gerne skal føre til, at flere internationale virksomheder vælger at investere i Nordjylland eller ligefrem slår sig ned med fabrikker eller udviklingsafdelinger i regionen.

Inspiration fra Canada
Inspirationen til rollen som brohoved til det nordjyske energimiljø har Destination NORD hentet i Canada. I Canada er den tilsvarende opgave med både gæsteservice, håndtering af delegationer og bud på konferencer lagt ind som en helt central del af den statslige canadiske investeringsklynge.

Den første kontakt med et område er meget vigtig, når industrien skal investere eller skabe kontakter, fortæller Destination NORDs direktør, Tonny Skovsted Thorup, i et interview med netmediet Turismemonitor:

– Jeg må indrømme, at fortællingen fra Canada gik lige i hjertekulen på mig. Der blev jeg inspireret, for vi bliver nødt til at arbejde lidt smartere. Vi åbner et udstillingsvindue til verden, siger direktøren og understreger, at også Udenrigsministeriets kontakter i både Danmark og rundt omkring i verden skal vide, at de kan regne med Nordjylland.

Eksempel: CCUS Forum
Den nye brohovedfunktion i Destination NORD bygger videre på pilotprojektet, Bæredygtig destinationsudvikling gennem internationale styrkepositioner, der var støttet af midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, og som allerede har vist sit værd – senest med konferencen CCUS Forum 2023, som løb af stablen 27.-28. november i Nordkraft i Aalborg.

Aalborg blev valgt som værtsby for den prestigefyldte konference med hundredvis af deltagere, heriblandt den daværende kronprins Frederik og en lang række topfolk fra industrien og det politiske system, fordi man kunne fremvise konkrete anlæg og tests fra virkeligheden med hjælp fra blandt andet Aalborg Universitet, Port of Aalborg, Aalborg Portland og Business Region North Denmark.

Destination NORD tilbyder de nordjyske energiaktører hjælp til at tiltrække delegationer og konferencer på energiområdet. Kontakt project manager Helle Gehrt Winther på helle@aalborgcvb.dk.

Billederne er fra Destination NORDs filmoptagelser med videnskabsformidler Lasse Winther i foråret 2024 på nordjyske energi-sites. Filmen skal anvendes i organisationens strategiske fremstød over for danske og udenlandske delegationer. Kredit: Aalborg Convention Bureau / Destination NORD

The CO2 Vision consortium

en_GBEN